Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, osuszamy.
Seler naciowy kroimy w plasterki i zasalamy na ok. pół godziny. W tym czasie kroimy ogórka i pomidory w kostkę.
Gdy seler puści sok odciskamy go.
Do miski wkładamy warzywa, pieprzymy lekko (nie dodajemy już soli). Majonez mieszamy z jogurtem i całość zalewamy powstałym sosem. Jeśli jest taka konieczność to jeszcze doprawiamy do smaku.

Na drugi dzień zrobiłam taką sałatkę tylko bez jajek i była znakomitym dodatkiem do obiadu (do ziemniaczków i smażonej ryby).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    chyba muszę w końcu skosztować selera naciowego :)
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    z selera robię często
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !