Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Niebiańska Rozkosz

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
4 sztuki
cukier kryształ
1/2 szklanki
mąka pszenna
1/2 szklanki
kakao
1 łyżka
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki
aromat śmietankowy
kilka kropel
mleko 2%
3 szklanki
masło
20 dag
cukier waniliowy
1 torebka
Sklep Prymat
budyń toffi
2 opakowania
kawa rozpuszczalna
1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
śmietanka kremowa
3/4 litra
cukier puder
6 łyżek
gorzka czekolada
1 tabliczka
woda
1/3 (gorąca)
woda zimna
1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Niebiańska Rozkosz

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i ubijać dalej.Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypać do ubitych jajek.Wymieszać, wylać na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę.Piec około 25 minut w 180 stopni.Po upieczeniu biszkopt ostudzić, nasączyć ponczem.Zagotować 2 szklanki mleka z masłem i cukrem waniliowym, dodać rozpuszczone w pozostałym mleku budynie.Chwilkę pogotować na małym ogniu.Gorącą masę budyniową wylać na ostudzony biszkopt.Wystudzić.Kawę rozpuszczalną zalać 1/3 szklanki gorącej wody.Wsypać i rozpuścić żelatynę.Ostudzić.Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem.Dodać ostudzoną kawę z żelatyną i wymieszać.Masę śmietankową wyłożyć na budyniową.Na wierzch ciasta zetrzeć gorzką czekoladę.Ciasto schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 11.02.2012 16:27
Mmmm słodkości! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak