Sposób przygotowania

Galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pozostawić do ostygnięcia i przelać do płytkiego talerza. Włożyć do lodówki w celu zastygnięcia. Żelatynę namoczyć i rozpuścić we wrzątku. Śmietany zmiksować z dodatkiem cukru waniliowego, cukru pudru. Dodać rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę. Zmiksować wszystko. Galaretkę pokroić w dowolny sposób, włożyć do tortownicy. Ubite śmietany podzielić na połowę. Pierwszą połowę wlać do tortownicy do galaretki. Wymieszać. Do drugiej połowy dodać kakao i dokładnie wymieszać. Wylać nie wierzch deseru. Włożyć do lodówki w celu zastygnięcia. Szybki i pyszny deser.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !