Sposób przygotowania

Umyte śliwki kroimy w kosteczkę,cebulę również drobno siekamy i wkładamy do rondelka z dodatkiem oleju i 2-3 łyżek wody - dusimy do momentu rozgotowania się składników.Czosnek przeciskamy przez praskę,dodajemy do sliwek i doprawiamy sos pozostałymi podanymi składnikami.Sos będzie bardzo gęsty ale żeby nadać mu właściwą konsystencję,zawartość garnuszka przekładam do blendera,wlewam 3-4 łyżki tłuszczu z pieczonej kaczki i miksuję.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musze kiedys zrobić ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój przepis, warto wypróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    przyda się ten przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    jeszcze takiego nie robiłam i chyba też nie jadłam,może kiedyś zrobię?:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    śliwki i kaczka - chyba kolejny Twój pomysł skopiuje :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kopiuj a nie będziesz żałował:) kaczuchę widzę,że robisz to i z takim sosem będzie Ci smakowała.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    aromatyczny sosik do soczystej kaczuchy rarytas dnia codziennego.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    trzeba czasem spróbować dla odmiany
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !