Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka nadziewane na słodko

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
4 szt.
serek śmietankowy
1 łyżeczka
dżem owocowy
3 łyżeczki
cynamon Prymat
Sklep Prymat
rodzynki
serek homogenizowany
200 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka nadziewane na słodko

Rodzynki namoczyć, aby były mięciutkie.

Jabłka wydrążyć uważając, aby ich nie uszkodzić. Pozostałe składniki wymieszać ze sobą i nafaszerować nimi jabłka.

Posypać cynamonem dla smaku.
Przykryć kapturkami i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Wyjąć jak jabłka się zarumienią, czyli po około 15 minutach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 29.11.2013 22:51
ciekawy pomysł
Laila2786 17.11.2013 14:48
takie jabłuszka muszą być pyszne
alaaa 28.07.2013 16:46
uwielbiam takie deserki
adelajda 27.07.2013 14:41
bardzo lubię jabłka zapiekane
Kuchareczka2 21.10.2012 21:46
pycha i pomysłowe
mela25 17.07.2012 07:23
fajny pomysł
monika1968 01.06.2012 22:20
Uwielbiam jabłka pieczone
Wiesława1 31.05.2012 07:13
super
Emilia22 08.02.2012 15:57
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak