Sposób przygotowania

Umyty ryż wsypać do wrzącej wody (1 szkl) i ugotować. Żółtka utrzeć z cukrem, dołożyć miękki, przestudzony ryż oraz pianę z białek i ostrożnie wymieszać. Połowę ryżu włożyć do wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką prodiża. Ułożyć na nim warstwę dżemu z borówek, przykryć drugą warstwą ryżu, wyrównać powierzchnię skropić tłuszczem i zapiec ok 20 min. Podawać ze śmietaną z cukrem i wanilią lub cynamonem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    malinyWkuchni

    Coś nowego i ciekawego. Uwielbiam słodkie zapiekanki, muszę to wypróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Halina14

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !