Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w 10 ml mleka wraz z dodatkiem 4 łyżeczek cukru. Do miski bądź miksera dodać resztę składników ( pomijając jedno jajko) + rozpuszczone w mleku drożdze i wymieszać. Przykryć folią i poczekać godzinę, aż ciasto wyrośnie. Następnie podzielić ciasto na 12 części, na środek dodać 1 łyżkę masy krówkowej, zlepić i wyrobić kuliste bułeczki. Ułożyć je na blaszcze i przykryć ręcznikiem, aby nie wyschły. Przed włożeniem do piekarnika posmarować je rozkłóconym jajkiem(dzięki temu nabiorą ładnego złotego koloru) i posypać cukrem trzcinowym. Piec w temperaturze 190 C około 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    bułki są świetne i te nadzienie do nich
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    fajne bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !