Sposób przygotowania

W rondelku rozpuszczamy 125 g margaryny, studzimy, dodajemy 250 g jogurtu naturalnego, wbijamy 2 jajka i za pomocą trzepaczki dokładnie ubijamy składniki. Granolę przesypujemy do miseczki i lekko rozdrabniamy. Wszystkie suche składniki: granolę, mąkę, proszek do pieczenia, cukier, mieszamy dokładnie mieszadłem miksera. Mokre składniki z rondelka przelewamy do suchych, mieszamy mieszadłem roboto ale niezbyt długo, nakładamy do 12 do papilotek do 1/2 wysokości, polewamy sosem jagodowym, przykrywamy pozostałym ciastem, posypujemy słupkami migdałów, lekko je dociskamy. Pieczemy ok 30 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180C.Wyciągamy i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ache te mufinki, jeszcze nigdy nie robiłem
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ja dość często robię muffiny, ale nigdzie nie mogłam znaleźć takich papilotek...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiaaa

    Super muffiny i super papilotki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !