Sposób przygotowania

W 1/2 szklanki mleka rozpu?ci? ?elatyn?.
Reszt? mleka podgrza? z cukrem a? do jego rozpuszczenia. ?mietank? najlepiej 36% ale mo?e te? by? 30% zagotowa? na ma?ym ogniu z startym na tarce ?wie?ym imbirem. Gdy zg?stnieje przez sitko przela? do mleka, zagotowa? i zestawi? z ognia. Doda? rozpuszczon? ?elatyn? i dok?adnie wymiesza?. Lekko przestudzone przela? do foremek ( ja u?y?am silikonowej formy do muffinek ) op?ukanych zimn? wod?. Porcja wystarcza na 6 foremek.
Wstawi? do lodówki przykryte foli? spo?ywcz? na kilka godzin - najlepiej na ca?? noc.

Gruszki obra?, wyci?? gniazda nasienne, pokroi? w kostk?. Wino zagrza? z miodem i przyprawami, wrzuci? gruszki, gotowa? a? zmi?kn? a cz??? wina wyparuje. Ugotowane gruszki zmiksowa? blenderem na niezbyt g?adk? mas?.

Foremki z deserem ogrza? przez kilka sekund w gor?cej wodzie. Wy?o?y? porcje na talerzyki, pola? gruszkowo-winnym sosem, podawa?.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszno?ci
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    imbirowej jeszcze nie jad?am. a jak ?adnie wygl?da - super foremka :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    wygląda rewelacyjnie:)
  • -1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !