Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne pierniczki
Do miski wsypa?am m?k? ,kakao,przypraw? do piernika. Teraz wla?am jajka,przestudzone,stopnione sk?adniki i sod? ze ?mietan?. Mikserem,ko?cówk? do zagniatania ciasta wymiesza?am.Ciasto by?o prawd? mówi?c rzadkie i niespójne. Nale?a?Y odstawi? je aby nabra?o spójno?ci na 24 godziny.Przykry?am misk? ?ciereczk? i postawi?am w k?cik na szafce.
Nast?pnego dnia prze?o?y?am ciasto na stolnic? .Podsypa?am m?k? i wa?kowa?am ,nie za cienko.Te pierniczki naj?adniejsze s? nieco grubsze.Ciasto trzeba podsypywa?,gdy? lubi si? przyklei?.Wykrawa?am foremkami ciasteczka. Robi?am od razu dziurki(s?omk? do picia) gdy? my?la?m,?e powiesz? je na choince...Uk?ada?am na wy?o?onej papierem do pieczenia blasze od piekarnika.Piek?am oko?o 7 minut w temp.180 stopni.