Sposób przygotowania

Margaryn? rozpu?ci?am z miodem i cukrem. Jajka ubi?am trzepaczk? a? si? zpieni?y. W ?mietanie rozprowadzi?am sod?.

Do miski wsypa?am m?k? ,kakao,przypraw? do piernika. Teraz wla?am jajka,przestudzone,stopnione sk?adniki i sod? ze ?mietan?. Mikserem,ko?cówk? do zagniatania ciasta wymiesza?am.Ciasto by?o prawd? mówi?c rzadkie i niespójne. Nale?a?Y odstawi? je aby nabra?o spójno?ci na 24 godziny.Przykry?am misk? ?ciereczk? i postawi?am w k?cik na szafce.

Nast?pnego dnia prze?o?y?am ciasto na stolnic? .Podsypa?am m?k? i wa?kowa?am ,nie za cienko.Te pierniczki naj?adniejsze s? nieco grubsze.Ciasto trzeba podsypywa?,gdy? lubi si? przyklei?.Wykrawa?am foremkami ciasteczka. Robi?am od razu dziurki(s?omk? do picia) gdy? my?la?m,?e powiesz? je na choince...Uk?ada?am na wy?o?onej papierem do pieczenia blasze od piekarnika.Piek?am oko?o 7 minut w temp.180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    fajne
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    śliczne zdjęcie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !