Sposób przygotowania

W rondelku usma?y? skwarki z boczku, doda? plasterki cebuli i zeszkli?. Doda? m?k?, wymiesza? z t?uszczem, doda? ?mietan? i wymiesza?. Podgrzewa? ok. 10 minut, doprawi?. Na patelni rozgrza? smalec, usma?y? mi?so polewaj?c wytwarzaj?cym si? sosem, zdj?? na talerz i trzyma? w nagrzanym piecu. Na tym samym t?uszczu usma?y? tosty. Roz?o?y? je po 1 na talerz, na tost po?o?y? po?o?y? plaster mi?sa i posypa? zmielonym ja?owcem. Na patelni zagotowa? 2 ?y?ki wody i dola? do wcze?niej przygotowanego sosu z cebul?, podgrza? i na?o?y? na medaliony. Udekorowa? wi?niami i pomara?cz?.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Niestety, nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !