Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

befsztyki po estremadursku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

befszyki wołowe
4 szt
bekon
8 plast.
ząbki czosnku
4 szt
ocet winny
1 łyżka
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
3 łyżki
masło
3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
4 łyżki
sok z cytryny
1 łyżeczka
natka
1 łyżka
cytryna
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyki po estremadursku

Ocet, sól, pieprz i 2 ząbki czosnku utrzeć na gęstą masę, którą posmarować mięso. Położyć je na sobie, przykryć i schować do lodówki. W garnku podgrzewać na oliwie przez kilka minut pozostały czosnek i pokruszony listek. Przyprawy wyjąć i usmażyć befsztyki na \"krwisto\", przełożyć do żaroodpornego naczynia, które wstawić do pieca rozgrzanego do 120 st. Do garnka dołożyć masło, usmażyć bekon, położyć go na mięsie, polać odrobiną tłuszczu, a do reszty dolać wino i sok cytrynowy, zagotować. Polać mięso, posypać natką i ozdobić kawałkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.05.2012 11:03
Tak, oryginalnie, super.
Marzena34 24.04.2012 16:28
orginalne
Justyna37 14.03.2012 10:11
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak