Sposób przygotowania

W małym garnuszku zagotować cukier z 0,5 szklance wody. Doprowadzić do wrzenia. Gotować około 5 minut, by cukier całkowicie się rozpuścił.
Odstawić do wystygnięcia.
Truskawki umyć, obrać z szypułek i zmiksować. Przetrzeć przez sito, by pozbyć się pestek. Wycisnąć sok z cytryn, tak by uzyskać 1 szklankę soku.
Następnie dolać zmiksowane truskawki i wodę z cukrem. Całość wymieszać. Dolać 3 szklanki wody mineralnej niegazowanej. Całość wymieszać i wstawić do lodówki. Sok podawać schłodzoną lub z kostkami lodu.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    mniam mniam
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !