Sposób przygotowania

Z drożdży, mleka, szczypty soli, jednej łyżki mąki i jednej łyżeczki cukru zrobić zaczyn i poczekać do wyrośnięcia. Wyrośnięte drożdże wlać do pozostałej części mąki oraz dodać pozostałe składniki. Wszystko dobrze wyrobić, tak aby ciasto odchodziło od reki. Wstawić na 2-3 godzin do lodowki aż podwoi swoją objętość. Następnie rozwałkować na grubość 2-3 milimetry, pokroić w kwadraty lub trójkąty. Do każdego kawałka włożyć plaster jabłka i zawinąć w rogalik. Piec na złoty kolor w temperaturze 220. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub ozdobić lukrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !