Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty i mandarynek

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki
50 dag
szynka w plasterkach
15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
chrzan
1/2 szklanki
Sklep Prymat
majonez
2 łyżki
sok z cytryny
1 łyżka
biały ocet winny
3 łyżki
olej
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
kapusta czerwona
50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty i mandarynek

Kapustę dokładnie poszatkować i obgotować (5 minut) w lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu winnego i oleju. Osączyć na sicie i ostudzić, Wymieszać z pokrojoną w piórka dymką, obranymi i podzielonymi na cząstki mandarynkami. Przełożyć do salaterki. Dodać pokrojoną w paseczki szynkę. Chrzan wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny tak, aby otrzymać gładki sos. Doprawić solą i pieprzem. Sos podawać oddzielnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak