Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka tyrolska

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek
10 dag
radicchio
1 główka
sałata rzymska
1 główka
rukola
1 garść
ziemniaki
4
czosnek
2 ząbki
oliwa
6 łyżek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ocet
3 łyżki
parmezan
wiórki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tyrolska

Boczek w plastrach ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Upiec na złoty kolor. Wystudzić i pokroić na małe kawałki. Sałaty umyć i osuszyć. Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, obrać i pokroić na plastry. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z octem, przyprawić solą i pieprzem. Wlać oliwę, całość ubić na gładki sos. Sałaty ułożyć na talerzach, na nich położyć plastry ziemniaków i kawałki boczku, polać sosem, posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak