Sposób przygotowania

Z podanych składniki zagnieść ciasto. Schładzać ok. 30 minut. ciastem wylepić foremki na babeczki. Piec ok. 25 minut. dżem podgrzać i posmarować nim środek wystudzonej babeczki. Na dno można nasypać orzechów włoskich lub np. migdałów. Brzoskwinie pokroić w drobną kosteczkę. Cukier rozpuść w rondelku aż nabierze złotego koloru. Następnie włożyć do niego brzoskwinie. Można do karmelu dodać nieco alkoholu. Następnie owoce wyłożyć na babeczki i udekorować kremówką ubitą z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajny przepis, trzeba spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie łakocie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !