Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

makowiec z jabłkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak
3 szkl
mleko
1 szkl
woda
1 szkl
cukier
1 szkl
jajko
5 szt
masło
1 szt
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
kasza manna
8 łyżka
rodzynki
1 szkl
jabłka
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec z jabłkami

mak zalać szklanką mleka i z wodą gotować pół godz i zmielić masło utrzeć z cukrem i żółtkami jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach masę maślana [połączy z makiem jabłkami i kasza manną proszkiem i rodzynkami na koniec wymieszać z ubitą z białek piana ciasto przełożyć do kek sówki i piec ok 60 minut w temp 200*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 02.01.2013 12:52
pyszny makowiec polecam , ja zrobiłam go dodatkowo na biszkopcie .
jolanta19 11.01.2012 18:54
może być dobry
cooleczka 10.01.2012 17:18
takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak