Sposób przygotowania

Ogórka ścieramy na dużych oczkach lekko solimy i odstawiamy na 5 min. Jak woda wycieknie z ogórka wylewamy ją.
Do jogurtu dodajemy odcisniętego ogórka, przeciśniety czosnek oraz posiekane zioła (ilość zależy od preferencji oraz ilości jogurtu). Wszystko razem mieszamy i przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryną oraz lekko można skropić oliwą z oliwek.
Odstawiamy do lodówki na godzinę.

Podejmy z mięsami, warzywamy lub jako dip;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Lubię tzatziki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !