Sposób przygotowania

Oczyszczone i sparzone nóżki przeciąć wzdłuż, a ogony pokroić na 3 cm. kawałki. Zalać wodą, dodać obrane i pokrojone marchew i pietruszkę i gotować do miękkości. Ogony dać psu, nóżki obrać z mięsa i wrzucić mięso z pokrojonymi w kostkę ziemniakami do zupy. Posiekana cebulę przysmażyć na tłuszczu, dodać wyciśnięty czosnek i mąkę, zasmażyć, wymieszać z połową szklanki wody i dodać do zupy. Zagotować i doprawić octem, solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a jak nie mam psa?
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    To zjedz sama.
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dzięki za komentarze
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !