Sposób przygotowania

Płatki owsiane wsypać na brytfannę, włożyć do piekarnika, wysuszyć i lekko zrumienić. Następnie na stolnicy pokruszyć wałkiem do ciasta. Białka z odrobiną soli ubić na sztywna pianę, pod koniec dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając. Do ubitej piany wsypywać stopniowo płatki wymieszane z wiórkami kokosowymi, dodać aromat i delikatnie wymieszać. Na przygotowaną blaszkę, łyżką nakładać porcje ciasta pozostawiając dość duże odstępy. Włożyć do letniego piekarnika i wysuszyć ciasteczka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !