Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Dodać do zmielonego mięsa i połączyć z pokrojoną i usmażoną cebulą i żółtkami, roztartym z solą czosnkiem, posiekana nacią, imbirem, pieprzem i majerankiem. Dodać słoninę pokrojoną w kostkę, wyrobić i uformować bochenek, który po wierzchu należy posmarować białkami. Włożyć do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem i piec powoli w piekarniku 1 godzinę. W czasie pieczenia polewać wytworzonym sosem. Mięso wyjąć, wystudzić, pokroić w plastry i ułożyć na półmisku. Sos odtłuścić i polać mięso. Półmisek można przybrać sałatą, ogórkami konserwowymi i rzodkiewką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !