Sposób przygotowania

karkówkę myjemy, czosnek i cebulę obieramy,
mięso delikatnie nacinamy nożem, w każde nacięcie wkładamy ząbek czosnku,
karkówkę wiążemy i nacieramy ziołami i przyprawami,
wkładamy na 24 godziny do lodówki

piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, i wkładamy do niego karkówkę zalaną szklanką piwa i obłożoną cebulą i czosnkiem, po upływie 10 minut skręcamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze 1,5 godziny. od czasu do czasu przewracając ją na drugą stronę

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    rewelacja, teraz tylko kupić karkówkę :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ilona15

    konkretny przepis na konkretne mięcho:-) super
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    nie ma jak domowe wędliny prawda?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !