Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

żydowskie precle

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
150 g
masło roślinne
100 g
drożdże
2 g
jajko
1
sól do smaku
Sklep Prymat
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: żydowskie precle

drożdże rozpuścić w wodzie połączyć z mąką i jakiem. Masło roślinne stopić dodać do masy. Ciasto odstawić do wyrośnięcia na 30 min. Podzielić na 8 kawałków i uformować wałeczki o jednakowej długości. Następnie po dewa wałeczki ciasta zawijać w warkocz i wkładać do gorącej wody. kiedy wypłyną na wierzch ułożyć an natłuszczonej blasze i wstawić do piekarnika do temp. 200 stopni. Piec, aż będą złociste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak