Przepis i sposób przygotowania na: jEDZENIE- A\'LA TORLILLA
:2 szklanki mleko,
4 SZKLANKI mąka,
4 ŁYŻKI majeranek,
4 ŁYŻKI papryka,
1/3 ŁYŻECZKI pieprz,
4 SZTUKI jajo,
4-5 ŁYŻECZEK olej
Wszytskie składniki, które wymieniłem w przepisie musimy ze soba połączyć 9 OCZYWISICE ILOŚĆ PRZTPRAW W CIEŚCIE MOŻNA ZMINIC I DOPASOWAĆ INDYWIDUALNIE) . NA samym końcu do miski ze skladnikami dodajemy majeranek, Wszystko ze sobą dobrze mieszamy, by uzyskać jednolitą konsystencje. Placki smażymy na rozgrzanej patelni, musze być cienkie by podczas zwijania nie łamały sie.
pAPRYKĘ OCZYSZCZAMY Z GNIAZD NASIENNYCH, KROIMY W KOSTKĘ. MIĘSO SMAŻYMY NA ROZGRZANYM OLEJU. GdY BEDZIE USMAŻONE DODAJEMY STARTY SER NA TARCE, POKROJONEGO W KOSTKĘ OGÓRKA, PAPRYKĘ, KUKURYDZĘ, FASOLĘ. WSZYTSKO MIESZAMY I PRZYPRAWIAMY NA OSTRO : PIEPRZ, PAPRYKA.
nAKLADAMY NA USMAŻONE PLACKI.