Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUSZIMA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 kg
jajko 8 szt
kakao 2 łyżki
TRUSKAWKI MROŻONE 900 g
galaretka truskawkowa 4 szt
mleko 1/2 l
budyń śmietankowy 2 szt
masło 1 szt
śmietana 30% 1 szt
biszkopty okrągłe
polewa czekoladowa
cukier wanilinowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: CUSZIMA

Upiec dwa biszkopty po 4 jajka jeden biały drugi ciemny.
Masa budyniowa: 1/2 mleka, 3-4 łyżki cukru, cukier waniliowy, 2 budynie z tych składników ugotować budyń, ostudzić, a następnie rozmieszać masło i dodawać po łyżce.
Masa truskawkowa: Truskawki zmiksować podgrzać i rozpuścić 3 galaretki truskawkowe.
Masa śmietankowa: Z 1/2 śmietany 30% ubić można dodać 1 -2 łyżki cukru pudru, a następnie dodać galaretkę rozcieńczoną w 1/4 wody i wszystko wymieszać.
PRZEŁOŻENIE CIASTA
biszkopt ciemny - masa budyniowa - połowa masy truskawkowej - biszkopty okrągłe - druga połowa masy truskawkowej - biszkopt jasny - masa śmietankowa - polewa i ja posypuje wiórkami kokosowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika71
Monika71 27.03.2012 12:35
mniam ;p
zdzislawa2 16.03.2012 12:14
rewelacja :)
Ewa104 29.12.2011 08:38
Wygląda pysznie.
gottrina 28.12.2011 19:42
super placek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak