Sposób przygotowania

Jedną paprykę żółtą bardzo dokładnie umyć, przekroić na pół, żeby wyciąć gniazda nasionek i pokroić w niedużą kostkę. Cebulę białą obrać, przemyć pod zimną wodą, aby nie szczypała podczas krojenia w oczy i później bardzo drobno pokroić. W następnej kolejności ogórek szklarniowy obrać, umyć i również pokroić w kostkę. Dwa pomidory polać gorącą wodą, obrać ze skórki, a później wyciąć środek, a resztę pokroić w średniej wielkości kostkę. Set feta pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, drobno posiekać. Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą. Do sałatki dodać również jedną garść słonecznika łuskanego. Sałatkę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i pokroić trzema łyżkami oliwy. Całość bardzo dokładnie wymieszać

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !