Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mus z poziomek

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko
1 szt
cukier
2,5 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
woda zimna
1,5 łyżeczki
poziomki
15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z poziomek

Żelatynę zalać zimną wodą. Gdy napęcznieje podgrzać, wstawiając naczynie do wrzącej wody. podgrzewać tak długo aż żelatyna się rozpuści. Poziomki opłukać, przetrzeć przez sito. Dodać cukier i żelatynę. Z białka ubic pianę i powoli łączyć z przecierem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak