Sposób przygotowania

do naczynia wsypać zmielone orzechy włoskie,bułkę tartą,cukier,gożdżiki,cynamon,otartą skórkę z pomarańczy,stopione masło dokładnie wymieszać wszystkie składniki,wbić jajka i ponownie wyrobić ciasto,wyłożyć do wysmarowanej foremki i upiec w temp.180st.ok.40min.do rondelka wlać sok z pomarańczy,wodę odrobinę,brandy i cukier,cały czas mieszając zagotować zmniejszyć płomień i gotować jeszcze ok.5min.wystudzić,ciasto po wyjęciu z piekarnika ponakłuwać patykiem i nasączyć syropem wystudzić i udekorować cząstkami pomarańczy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    mniam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    lubię ciasta z orzechami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !