Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z zurawiną

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
10 kg
marchewka
10 sztuk
sól
200 gram
Sklep Prymat
żurawina
1-2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z zurawiną

Kapustę szatkujemy, w beczce i worku układamy porcjami poszatkowaną kapustę , solimy, dodajemy równiez startą na tartce marchewkę i kilka zurawin. kapustę ugniatamy tak długo aż puści sok. Czynnosc powtarzamy az do końca kapysty,worek zamykamy, na górę wkładamy cięzki kamień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 16.12.2011 10:33
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak