Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

legumina z dyni

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda
1 l
dynia
1/2 kg
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
jaja
2 szt
mąka
3 łyżeczki
mleko
3 łyzeczki
cynamon
szczypta
Sklep Prymat
masło
1 łyzeczka
cukier
5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: legumina z dyni

1. Dynię gotować w wodzie z solą przez 15 min., aż będzie miękka, odcedzić.
2. Ugotowaną dynię utrzeć na jednolitą masę, dodać resztę składników i wymieszać.
3. Przełożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia.
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190”C) i piec przez 40-45 min.
5. Podawać na gorąco ze śmietanką lub na zimno z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak