Sposób przygotowania

W garnku rozpuścić masło, wsypać płatki owsiane i cukier - wymieszać i uprażyć, aż do roztopienia się cukru (ok. 2-3 minuty) - trzeba stale mieszać, bo płatki łatwo się przypalają.Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia wsypać do płatków uprażonych z cukrem, dodać jajka i cukier waniliowy, a na koniec rodzynki. Dokładnie wymieszać nie przerywając prażenia. Mając całość na małym ogniu powoli dolewać wodę - powinna się cała wchłonąć. To trwa ok. 2-3 minut od dodania składników.Z powstałej masy formować kulki i układać na wysmarowanej tłuszczem blasze i zapiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 200 stopni) przez 10-15 minut

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    zabieram się do robienia :)
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !