Sposób przygotowania

Jaja utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo stopione masło i cały czas ubijajac, dodawać mąkę i wyrośnięty rozczyn z mleka i drożdży. Odstawic do wyrośnięcia. Migdały i mak zaparzyć, zemleć dodać cukier i śmietanę, utrzeć. Ciasto rozwalkować kroić w trójkąty, kłaść farsz i zwijać rogaliki. Ułożyć na blasze, by wyrosły, posmarować białkiem. Upiec na złoto w temp. 200 stopni. Polukrować i posypać skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    apetyczne:D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !