Sposób przygotowania

Chleb zalać gorącą wodą dodać cukier i miód wszystko dokładnie wymieszać i postawić na 3 dni w ciepłym miejscu aby się dobrze zakwasiło.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    qlop

    Uwielbiam kwas chlebowy :) Po prostu pycha a jak wjeżdza na kacu :) Ale nigdy nie robiłem go więc spróbujemy i zobaczymy co z tego wyjdzie. A jeśli nie wyjdzie to wrócę do mojego ukochanego obolona :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    adasqo

    też bardzo lubię kwas chlebowy! moim dzieciakom też go podaję, wolę, żeby piły kwas chlebowy, który jest zdrowy jak colę i inne słodzone napoje gazowane. Czasami zdarzy mi się go kupić, ukraiński jest dobry, litewski też choć mają troszkę inny posmak. Jeśli ktoś będzie chciał iść za moją radą to polecam firmy obolon.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !