Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kiszona kapusta z baraniną

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina
250 g
kapusta kiszona
250 g
makaron
20 g
sos sojowy
3 łyżki
przyprawa kucharek
do smaku
wódka
1 łyżka
olej sezamowy
trochę
imbir starty
trochę
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kiszona kapusta z baraniną

makaron zalać ciepłą wodą na 15 min, odcedzić, pociąć w 8 -10 cm kawałki. Mięso pokrajać poprzecznie do włókien na cienkie plasterki. Kapustę lekko posiekać. Mięso włożyć do miski i starannie wymieszać z solą, kucharkiem, wódką, pieprzem, cebulą, imbirem i sosem sojowym, odstawić na 6 min, wymieszać ręką. Powtórzyć czynność trzykrotnie. Wlać olej sezamowy, zamieszać. 3 szklanki wody zagotować w płaskim szerokim garnku, włożyć kapustę, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut, dodać mięso i makaron, wymieszać, dusić 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak