Sposób przygotowania

Z drożdży, cukru, połowy wody i 1-2 łyżek mąki zrobić rozczyn, pozostawić do wyrośnięcia (ok. 10 minut). Mąkę przesiać, dodać sól, olej, resztę wody i wyrośnięte drożdże. Wyrabiać ciasto do momentu aż zacznie odchodzić od rąk i będzie puszyste (to ciasto nie wymaga już wyrastania). Dużą blachę posmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciasto cienko rozwałkować, robiąc grubszy brzeg, posmarować ketchupem albo koncentratem pomidorowym i dokładać dodatki według uznania (tym co mamy w lodówce). Trzeba tylko pamiętać aby nie dawać zbyt dużo mokrych składników. Piec ok. 15-20 minut temp. 220 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !