Sposób przygotowania

Jajka sparzyć, następnie białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Dodać żółtka, nadal ubijając. Mąki( ziemniaczoną z tortową) wymieszać, przesiać ze sobą i delikatnie dodać do ciasta, dodać na koniec proszek do pieczenia. Blaszkę na dnie papierem wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto do prostokątnej blaszki. Piec w temperaturze około 180 stopni C przez około 40 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Następnie przekroić biszkopt na dwie równe części. Masę krówkową gotową w puszce należy gotować przez około 3 godziny w garnku. Następnie wyjąć masę krówkową, ostudzić, otworzyć i równomiernie rozsmarować na pierwszym z biszkoptów i przykryć drugim biszkoptem. Rozwałkować masę marcepanową- gotową i wyłożyć ją na tort, dokładnie podocinać na torcie i dokładnie rozłożyć, wyłożyć zdjęcie z napisem na tort.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !