Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Blanc-manger z czekolady

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada
20 dkg
mleko
1,5 l
migdały
30 dkg
cukier
30 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Blanc-manger z czekolady

Czekoladę utrzeć na tarce, wsypać do rondelka i mieszać Zalewamy słodkim mlekiem, dodajemy drobne migdały, cukier i rozpuszczoną żelatynę(galaretkę) i mieszamy. Przelewamy do form i do zamrażarki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak