Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

placek migdałowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
50 dag
cukier
50 dag
masło
25 dag
jaja
6 sztuk
proszek do pieczenia
1 opak
sól
łyżeczka
Sklep Prymat
migdały
12 dag
skórka z cytryny
trochę
cynamon
szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: placek migdałowy

Masło, jaja i cukier utrzeć na pianę, dodać sól, mąkę z proszkiem do pieczenia i skórkę z cytryny. Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość 1-1,5 cm i ułożyć w natłuszczonej formie. Obsypać przekrojonymi wzdłuż migdałami i cukrem z utłuczonym cynamonem. Piec około 30 minut. Upieczone ciasto krajać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak