Sposób przygotowania

Jabłka umyć, muszą być czyste i pozbawione jakichkolwiek uszkodzeń mechanicznych, itp.
Umyte jabłka umieścić w kamionce, posypać solą. Przykryć dla smaku liśćmi wingron lub wiśni. Wodę zagotować, zalać ciepłą, ale niewrzącą jabłka. Przykryć, odstawić na 2-3 dni. Najlepiej smakuje po ok. 7 dniach.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawa jestem smaku - nigdy nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i mam jeszcze pytanie - jakiego gatunku jabłek najlepiej użyć?
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne robie takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !