Sposób przygotowania

Ucieramy masło, żółtka i cukier. Do ubitej masy dodajemy ser i mieszamy. Żelatynę rozpuścić do połowy szklanki w zimnej wodzie, do reszty dodać mleko i ostudzić. Na koniec wszystko miksujemy. Rozpuszczamy galaretki w 350 ml wody. W osobnej misce rozgniatamy biszkopty i wrzucamy 1/2 puszki odsączonych ananasów. Miksujemy je blenderem z jedną galaretką. Dno wykładamy tą masą. A na boki rozkładamy podłużne biszkopty. Na masę układamy 1/2 puszki ananasów. Wkładamy na 15 minut do lodówki. Całość zalewamy masą serową. Wkładamy na godzinę do lodówki. Po wyjęciu dekorujemy pozostałymi ananasami. Zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki na kolejną godzinę. Po całkowitym zastygnięciu wyciągamy z lodówki i formy. Całość związujemy wstążką- dla efektu wizualnego :) A potem to tylko zajadać się pysznościami! :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    musi by? pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ile ?ó?tek?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !