Sposób przygotowania

Cukier, żółtka oraz margarynę utrzeć, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i ubitą pianę z białek.Podzielić ciasto na połowę i do jednej części dodać kakao. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć i przesmażyć z masłem, cukrem i cynamonem. Na blachę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną pergaminem wylać ciemne ciasto. Następnie ułożyć jabłka i przykryć jasnym ciastem. Piec około 30 minut w 220 stopniach. Gotowe ciasto polać lukrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    smakowity przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    uwielbiam jabłecznik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !