Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kabaczki smażone w głębokim tłuszczu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młode kabaczki
4 małe
oliwa
1/2 l
mąka
25 dag
olej
1 łyżka
jajko
2 sztuki
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki smażone w głębokim tłuszczu

kabaczki umyć przektajac wzdłuż na 4 części a potem na kawałki o długości 2 cm i osaczyć z soku następnie przygotować ciasto mąkę sól i olej z jajkami dodając stopniowo wodę tak aby otrzymać półpłynny ciasto maczać w nim kawałki kabaczka i smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu w tem około 150 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak