Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, bułkę tartą i proszek do pieczenia wymieszać w misce.

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia ( sam dół ). Wsypać na spód połowę mieszanki. Pół kostki masła ( twardego, prosto z lodówki ) zetrzeć równomiernie na tarce o grubych oczkach na wysypaną mieszankę. Następnie wsypać pokrojone w drobną kostkę jabłka. Na jabłka zetrzeć drugą połowę masła. Przykryć resztą mieszanki.

Piec ok. godziny ( aż góra będzie lekko twarda ) w temp. 190 stopni.

Podawać gorące, ale nie od razu, najlepsze po paru godzinach. Podgrzewać w mikrofali każdy kawałek, nałożyć gałkę lodów waniliowych ( waniliowe najlepsze do tego ciasta ), polać polewą czekoladową.

Rewelacja!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    wow:) pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !