Przepis i sposób przygotowania na: Wesoły omlet
Rozdzielamy białka od żółtek do dwóch miseczek. Tam gdzie jest białko, dodajemy 2 szczypty soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy mąkę i na początek 1/2 szklanki mleka. Mieszamy mikserem na niewielkich obrotach. Stopniowo dodajemy więcej mleka, aż uzyskamy lekko gęstą konsystencję ciasta naleśnikowego. Otrzymaną mieszaninę przelewamy do piany, a następnie delikatnym ruchem łączymy, tak aby piana nie opadła.
Do naszej „tubki” z papieru do pieczenia nakładamy czekoladę i wyciskamy buzię na rozgrzaną patelnię. Następnie na czekoladową buzię nakładamy delikatnie ciasto. Smażymy, a następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy do zarumienienia. UWAGA: na stronę z buzią już nie przewracamy, bo buzia może odpaść!