Sposób przygotowania

Starannie umyj truskawki, usuń szczypułki. 1/2 porcji truskawek pokrój w drobną kostkę, włóż do naczynia. Następnie dodaj 2 łyżki cukru i sok z cytryny. Umyj jaja, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z 4 łyżkami cukru (do białosci), dodaj zmiksowany ser. Tak przygotowaną masę dodaj do truskawek w naczyniu i starannie wymieszaj. Do białek dodaj szczyptę soli i resztę cukru - ubij na sztywną pianę. Wymieszaj delikatnie z masą truskawkowo-serową. Mus przed podaniem rozdziel do salaterek i wstaw do lodówki na ok. godzinę. Tuż przed podaniem udekoruj powierzchnię musu odłozonymi truskawkami

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !