Sposób przygotowania

Sałatę opłucz, osusz, porwij na małe kawałki. Oczyść strąki papryki i pokrój w cienkie paseczki . Pomidorki potnij na połówki. Opłucz bazylię, osusz, listki poodrywaj od gałązek. Oczyść pędy selera naciowego, pokrój w plasterki. Przygotuj sos: 2 łyżki octu balsamicznego utrzyj z odrobiną soli, pieprzu i cukru. Dodaj kilka kropelek tabasco oraz zioła prowansalskie. Wymieszaj z oliwą. W dużej salaterce wymieszaj sałatę z pomidorami, papryką i selerem naciowym oraz listkami bazylii, skrop przygotowanym sosem. Sałatkę obłóż zwiniętym w różyczki plasterkami salami. Resztę sosu ustaw w sosjerce obok miski z sałatą. Sos możesz wzbogacić, dodając posiekaną cebulkę lub roztarty ząbek czosnku oraz łyżeczkę mielonego parmezanu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !