Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy w kostkę 2x2cm. Oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki smalcu. Na rozgrzany smalec dodajemy cebulę, chwilę smażymy. Dodajemy przeciśnięty czosnek. Chwilę razem smażymy, dodajemy do smaku i koloru papykę mieloną. Moment to wszystko smażymy, przekładamy do garnka. Dodajemy na patelnię smalcu do usmażenia mięsa. Wrzucamy mięso na patelnię. Smażymy mieszając, gdy mięso odrobinę zmięknie i nabierze koloru wrzucamy do garnka z cebulą. Garnek stawiamy na ogniu, dodajemy odrobinę wody, tak aby przykryło mięso. Dusimy na małym ogniu do miękkośći, w razie potrzeby dodać soli i pieprzu. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    poproszę porcyjkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !