Sposób przygotowania

Robimy ciasto na tartę: mieszamy w misce mąkę z pokrojonym w kostke masłem ,dodajemy wodę i sól.Wyrabiamy ciasto dodając jajko.Wyrobione ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki-wystaczy 15 minut.Po schłodzeniu wylepiamy nim formę do ciasta,nakłuwamy spód i pieczemy ok. 15 minut w 200 st.
Czas na masę orzechową.
Cukier rozpuszczamy na patelni-powinien lekko zbrązowieć i ostrożnie powoli wlewamy do niego śmietankę-uwaga! może pryskać a przy gwałtownym wlaniu śmietanki cukier zamieni się w ...twardą masę-jest to uratowania ale trochę trwa...
Gdy składniki się połączą dodajemy orzechy (orzechy kruszymy ) i wylewamy masę na gorącą tartę. Do czarnej gorzkiej kawy, pycha!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !